fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

VENTIL SAUBER

Моторите се изложени на екстремни оптеретувања, дури и во услови на нормално возење во град, кратки возења надвор од градот или возења низ сообраќаен метеж, што резултира со стварање на талог на вентилите, во комората за согорување и во расплинувачот. Адитивот ги чисти вентилите, доводните цевки, расплинувачите и коморите за согорување. Чистите мотори имаат помала потрошувачка на гориво. Со тоа овој производ овозможува да се оствари оптимално користење на моторот и за заштеда на гориво. Согорувањето резултира со помало загадување на околината, а самиот мото е заштитен од непотребно оптеретување.

Примена

Штити од корозија. Тестиран е и кај турбо состави и кај мотори со вграден катализатор.

Каталошки број

1014 – 150 ml

Цена