fbpx

За нас

БОГАТА ТРАДИЦИЈА ВО АВТОМОБИЛСКАТА ДЕЈНОСТ

Основана во далечната 1947 година, како компанија специјализирана во автомобилската дејност, Аутомакедонија е најстарата компанија во нашата земја, со најбогата, седумдесет и тригодишна традиција во автомобилизмот.

Денес, седум децении подоцна, Аутомакедонија е сеуште фокусирана на автомобилскиот бизнис.

Организирана е како акционерско друштво во приватна сопственост, а како основна дејност на компанијата се издвојуваат:

 • Продажба на патнички, товарни возила и автобуси,
 • Сервисирање на сите видови и марки на возила на пазарот,
 • Продажба и сервисирање на земјоделска механизација
 • Изнајмување на деловни простории.

Моментната инфраструктура и локации на Аутомакедонија се опишани во следната табела:

Адреса Дејност Вкупна површина Површина под кров
16 Македонска Бригада бр. 2 Скопје Седиште на Аутомакедонија, продажба и сервис на возила (OPEL) 700 м2
Теодосиј Гологанов, бр. 20 Скопје Изнајмување салони, деловни канцеларии, магацински простор 4.232 м2
Бул. Борис Трајковски бр. 21, Скопје Продажба и сервис на возила (ISUZU, SSANGYONG, PIAGGIO), мулти бренд сервис, сервис за лимарски поправки 3.320 м2 1.872 м2
Бул. Борис Трајковски бр.202 Б, Скопје Сервис за сите видови на товарни возила, автобуси и градежни машини на пазарот cca 3.000 м2
Ул. Скупи, бб, Скопје Објект во изградба цца 3.000 м2
Ул. Новачки Пат бр.1 Битола Мулти бренд сервис за патнички и товарни возила 304 м2
Прилеп Административен објект 103 м2
Ул. 27 Марта бр.28 Белград Деловни канцеларии 326 м2

Во компанијата работат околу 70 вработени лица, експерти во својата област.

Компанијата е финансиски стабилна, со ниско ниво на задолженост за дејноста, со стабилен и континуиран раст во сферата на прометот и оперативната профитабилност.

Нејзиниот интегриран систем за менаџмент на квалитетот, заштитата на животната средина и безбедноста и здравјето на вработените, е сертифициран од реномираниот Германски институт TUV Rheinland.

Седиште : 16 Македонска Бригада бр. 2, 1000 Скопје

KOMПАНИИ НА АУТОМАКЕДОНИЈА

Аутомакедонија, во изминатите десетина години, во своето портфолио основаше (целосно или делумно) неколку компании кои оперираат на домашниот пазар. Конкретно, формирани се следните компании:

 • AM ЦЕРТ (три станици за технички преглед на возила, регистрација со шалтери на МВР, хомологација на увезени возила, атести на поправани и преправани возила, сертифицирање на менаџмент системи, проценителски услуги, елаборати за безбедност и здравје при работа…)
 • АМ БРОКЕР (брокерско друштво со полиси за осигурување од сите осигурителни компании во земјата)
 • СИЦ АМ БИТОЛА (сообраќаен испитен центар, за полагање на возачки дозволи во регионот на Битола, Прилеп…)
 • АУТО 1 РЕНТ (рент а кар компанија)

Заедно, фирмите од Групацијата ангажираат околу 200 вработени лица.

KOMПЛЕТНА УСЛУГА ЗА ВАШИТЕ ВОЗИЛА

Со фирмите од Групацијата, комплетната инфраструктура, максималната опременост, со искусниот и професионален кадар, Аутомакедонија, на своите клиенти (физички и правни лица) веќе може да им понуди комплетна услуга во сферата на автомобилскиот бизнис.

Од набавка на нови и користени возила, преку професионалните мулти бренд сервиси во Скопје и Битола, до станиците за технички преглед  и регистрација во кои можете да извадите и полиси за осигурување, можноста да добиете заменски и рент а кар возила… Сите услуги Ви стануваат достапни на едно место, кај еден партнер.

Сопствената и партнерска продажна и сервисна мрежа во државата, ја препознаа и многу државни институции и корпоративни клиенти, кои ја препуштија и препуштаат комплетната грижа за возниот парк на професионалците во Аутомакедонија.

РЕФЕРЕНТНА ЛИСТА

Аутомакедонија располага со богата референтна листа на партнери, домашни фирми, со кои соработува на сите можни полиња. Меѓу нив може да се издвојат :

 • ВВ Тиквеш,
 • ЕВН Македонија,
 • Телеком,
 • АБЦ Логистика (сопственик на франшизите за рент а кар – Enterprise, Alamo),
 • Делфино травел (сопственик на франшизата за рент а кар – SIXT),
 • Нептун,
 • Нелт,
 • Гранит,
 • Триглав Осигурување,
 • Шпаркасе лизинг,
 • Винер осигурување,
 • Осигурителна полиси,
 • ТАВ Аеродром,
 • Колид,
 • Олишпед,
 • Алумил,
 • Шпаркасе Банка,
 • НЛБ Тутунска Банка,
 • Перпетум Мобиле,
 • Македонски Пошти,
 • Служба за општи и заеднички работи на Владата на РСМ,
 • Министерство за внатрешни работи,
 • Кабинет на претседателот на РСМ,
 • Министерство за труд и социјална политика,
 • Министерство за економија,
 • Министерство за транспорт и врски,
 • Град Скопје,
 • Центар за управување со кризи,
 • АД Електрани на Македонија,
 • Радиодифузија,
 • Македонски Железници,
 • Водовод и Канализација,
 • МЕПСО,
 • РЕК Битола,
 • ПУП Прилеп,
 • Американска Амбасада,
 • Универзитет Св. Кирил и Методиј,
 • Универзитет Гоце Делчев, Штип