fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

MOTOR PROTECT

Синтетички адитив за моторни масла. Значајно го намалува абењето на моторот. Овој адитив е наменет за заштита на моторот. Формира многу тенок слој на сите делови кои се изложени на триење. Така формираниот слој има долготрајни подмачкувачки својства и ефективен е за најмалку 50.000 км. Неговите предности се следни – Значајно го намалува трошењето на моторот, Овозможува долг животен век на моторот, ја намалува потрошувачката на гориво, а со тоа ја намалува и издувната емисија на штетни гасови и штеди енергија, овозможува оптимална сила на моторот и негова потивка работа.

Примена

Се додава на новото моторно масло ПО промената на масло. Дури и во случај овој производ да се додава на висококвалитетни масла, додатно го намалува триењето за околу 35%. Со долготраен ефект од 50.000 км (придржувајте се на препораките за промена на масло од производителот на возилото).

Каталошки број

1018 – 500 ml

Цена 

1.150 ден