fbpx

ЗИМСКИ ПАКЕТ ЗА ПРОВЕРКА

Во пресрет на зимата, препорачливо е да одвоите малку време за да го проверите вашиот автомобил, а поради брзиот начин на живот и недостигот на време, секогаш можете да побарате помош и проверката да ја ни ја доверите нам.

Со нашиот нов ЗИМСКИ ПАКЕТ ЗА ПРОВЕРКА – подготвени сте за сé!

Пакетот вклучува промена на течноста за ладење во вашиот автомобил по промотивна цена од 1970 денари и дополнителна целосна проверка на автомобилот!

Проверката важи за сите модели и марки на патнички возила и вклучува:

Промена на течност за ладење – антифриз

Проверка на сопирачки и глицерин

Проверка на шара на гумите

Проверка на предница и подвозје

Проверка на ниво на масло во моторот

Прверка и дополнување на средство за ветробранско стакло

Проверка на акумулатор

Проверка на осветлување

Визуелна проверка

Детален извештај за вашето возило.

Што е најважно да се провери?

  • Течност за ладење – антифриз овозможува намалување на точката на замрзнување и зголемување на точката на вриење на водата во системот за ладење. Покрај тоа, таа спречува корозија на металните делови на моторот и ладилникот за вода, па затоа е многу важно антифризот редовно да се проверува и менува во сервисниот интервал.
  • Сопирачките треба да се проверуваат редовно, според препораките на производителот на возилото или почесто, особено ако се подготвувате за подолго патување во текот на зимата. Проверете ги плочките и дисковите, како и функционалноста на другите делови на системот за сопирање.
  • Подготовката на возилото продолжува со замена на летните пневматици со зимски. Летните „гуми“ не се прилагодени за возење на ладен и замрзнат асфалт и ниски зимски температури. Особено внимание треба да се посвети на притисокот во “гумите” и длабочината на нивната шара.
  • Акумулатор – проверката на состојбата на акумулаторот е најдобро да се направи во авто сервис. Мерењето на неговиот напон е најдобриот показател дали е во ред или не.
  • Моторното масло игра исклучително важна улога и директно влијае на животниот век на моторот, па затоа е многу важно редовно да се проверува и навремено да се менува. Неправилни и ненавремени промени во маслото може да предизвикаат оштетување на деловите на моторот.

Закажете ја вашата зимска проверка на 02 3103 130 или на kontakt@automakedonija.com.mk