fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

TOP TEC 4200 (5W-30)

[:mk]Top Tec 4200 е моторно масло со врвен квалитет и најнова технологија, а може да се користи во текот на целата година. Се работи за комбинација на неконвенционални масла кои настанале со користење на синтетичка технологија и најновите достигнувања во технологијата на развој на адитиви. Ова масло дава одлична заштита од абењето (трошењето) на моторот и ја намалува потрошувачката на масло и гориво, а истовремено обезбедува и моментна дистрибуција на масло ширум моторот. Следете ги упатствата на производителот на возилата за промена на маслото на секои 50.000 км.

Примена

Специјално масло наменето за користење во текот на целата година, за бензински и дизел мотори од групацијата Audi и Volkswagen, со исклучок на моторот R5 TDI, V10 TDI. Исто така е наменето и за дизел мотори со DPF филтри за честички, како и за подолги интервали помеѓу сервисите.