fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

SYNTHOIL HIGH TECH (5W-40)

Врвно моторно масло за штедење на енергија кое е дизајнирано за модерни мотори. Ја намалува потрошувачката на масло и гориво. овозможува оптимално подмачкување дури и во екстремни работни услови. Овој производ има исклучително стабилен широкослоен вискозитет. Дава моментно подмачкување и при студено палење, и оптимален притисок на масло на сите работни брзини и при екстремни температури. Придонесува за оптимална работа на моторот и ја подобрува заштитата од трошење и абење, што пак го продолжува работниот век на моторот. Тестиран е на катализатори и турбо полначи.

Примена

Масло кое може да се користи во текот на целата година во бензински и дизел мотори. Посебно е погодно за ситуации во кои доаѓа до подолги интервали за промана на масло, т.е. за мотори што работат при екстремни температури.