fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

OIL ADDITIVE

Aдитивот Oil Additive, е специјален подмачкувач на база на MoS2 кој го намалува триењето, формира слој отпорен на висок притисок на сите површини на кои настанува триење, како и на лизгачките места. Ова, пак резултира со следните рпедности – значајна заштеда на потрошувачката на масло и гориво, значително намалување на абењето на моторните делови, помал број на дефекти, формирање на подмачкувачки својства во случај на нужда. Тестиран е на катализатори и турбо состави.

Примена

Додајте го на моторното масло за бензински и дизел мотори. Може да се меша со сите моторни масла кои може да ги најдете на пазарот.

Каталошки број

1011 – 125 ml

Цена 

236 ден