fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

MoS2 LEICHTLAUF (10W-40)

Полусинтетичко масло со низок вискозитет. За возачите кои бараат економичност во возењето. MoS2 моторното масло формира маслена покривка на сите метални површини подложни на триење. Корисноста од ова е – Побрзо подмачкување при студен старт, минимално триење при секојдневното возење што гарантира и долг сервисен век. Гарантира најдобри перформанси за време на стартот и фазата на загревање, под екстремно оптоварување и за време на сообраќајот со чести запирања и тргнувања.  Ја зголемува доверливоста преку одлични својства кои го намалуваат триењето. Ја намалува потрошувачката на гориво и масло. Специјално развиено од  LIQUI MOLY.

Примена

Моторно масло за сите сезони во годината за бензински и дизел мотори. Може д се употребува кај возила со и без DPF филтри. Тестирано е и со катализатори и турбо полначи.