fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

FUEL PROTECT

Oвој адитив е наменет за заштита на сите делови од составот на гориво на бензински и дизел мотори од штетното делување на водата и загадувањето кое водата го носи со себе. Произвдот ја апсорбира и неутрализира водата од составот за гориво (во резервоарот, во цевките за довод на гориво, во расплинувачот и во сите делови на системот за вбризгување). Исто така, штити од рѓа и корозија и трошење предизвикано од делчињата на рѓа. Спречува заледување во цевките за довод на гориво, како и во филтрите и расплинувачите. овозможува придвижување на моторот во студени услови.

Примена

Се препорачува за сите видови на бензински мотори, за камиони, автобуси, бродски мотори како и мотори кои малку се користат, но и за резервоари за гориво. Посебно е погодно за решавање на проблеми за време на полнењето на гориво кое содржи вода, како и за проблеми кои настануваат како резултат на кондензација на пареа во резервоарот за гориво.

Каталошки број

2530 – 300 ml

Цена

275 ден