fbpx

DIESEL SYNTHOIL (5W-40)

Полно синтетичко масло со низок вискозитет со одлична заштита од абење на моторот. Обезбедува брзо подмачкување на моторот и турбо полначот. Одлични својства на отстранување на нечистотиите со што го одржува моторот чист. Ја намалува потрошувачката на масло

Примена

Се користи во целата година за Дизел мотори и високотехнолошки дизел мотори (со воздушно ладење и турбо полначи со директно вбризгување и TDI). Особено добро кога се предвидени подолги временски интервали  помеѓу два сервиси