fbpx

LIQUI MOLY – МАСЛА, АДИТИВИ И ТЕЧНОСТИ

CERATEC

Ceratec е висококвалитетен технолошки производ наменет за керамичка заштита на сите врсти на моторни масла. CERATEC го намалува триењето и трошењето на моторот благодарение на керамичките состојки кои се отпорни на високи хемиски и термички оптеретувања. Исто така го спречува директниот контакт – метал на метал, па на тој начин го продолжува работниот век на моторот. Ефектот на помало триење, исто така ја намалува потрошувачката на гориво, како кај бензинските така и кај дизел моторите. Едно пакување е доволно за количина од 5 литри масло.

Примена

CERATEC се додава на моторното масло и само се меша во него. Дава екстремна заштита од трошење и абење на сите подвижни делови на моторот и го смалува триењето на сите моторни површини.

Каталошки број

3721 – 300 ml

Цена 

695 ден