Застапништва

Аутомакедонија е овластен увозник, дистрибутер и сервисер за многу премиум брендови од Европа и светот.

Во импресивната палета на странски партнери и добавувачи на Аутомакедонија, влегуваат производителите на возила :

 • OPEL
 • ISUZU

Аутомакедонија соработува и со врвните призводители на автомобилска опрема и резервни делови како што се производителите на пневматици (гуми) :

 • BRIDGESTONE,
 • FIRESTONE и
 • DAYTON

Аутомакедонија е овластен дистрибутер на врвниот производител на моторни масла, адитиви и козметика за возила

 •  LIQUI MOLY,

како и на плинските уреди со премиум квалитет од Италија :

 • BRC GAS EQUIPMENT

Дистрибутер е и на специјалната палета на компоненти за камиони автобуси и приколки :

 • WABCO

Во палетата се вбројуваат и Германските производител на опрема за сервиси и станици за тенички преглед :

 • BOSCH
 • NUSSBAUM
 • ATT