OPEL CORSA - модерна, свежа, секогаш функционална

Функционалната OPEL Corsa со три и пет врати е модерна, атрактивно моделирана, впечатлива на патот, со богата опременост во основните нивоа, како и бројни додатоци што го подобруваат комфорот и безбедноста во возењето.

Благодарение на модерниот Intellilink систем, новата Corsa ги поврзува смарт телефоните со инфотејнмент системот на возилото и дава можност за – “hands free” зборување на телефон, како и оперирање со сите мобилни апликации преку екранот чувствителен на допир.

Новата Corsa се снаоѓа одлично во сите улоги – како личен, семеен или бизнис автомобил.

opel_corsa_innovation_city_mode_1024x440_co17_e05_030_ons(2)
opel_corsa_exterior3_1024x440_co165_e04_032(2)
opel_corsa_drive_driving_pleasure_1024x440_co17_e05_021(2)

ENJOY

Карактеристиките покрај Selection вклучуваат:

Елементи за стилизирање

 • 15-инчни Челични тркала со капаци
 • B-столбови, црна фолија (во зависност од болата на каросеријата)
 • Групирани инструменти, околина со висок сјај
 • Волан со 3 краци со сребрени нагласени делови

Удобност и разновидност

 • Седиште на возачот, прилагодливо во 4 насоки, со прилагодлив насло

DRIVE

Карактеристиките покрај Enjoy вклучуваат:

Елементи за стилизирање

 • Впечатлива ознака Drive
 • Специјален внатрешен декор Drive
 • Околина во црно со висок сјај
 • Внатрешни детали со хромиран ефект

COLOR EDITION

Карактеристиките покрај Enjoy вклучуваат:

Елементи за стилизирање

 • 16-инчни алу тркала, дизајн со 4 двојни краци
 • Б-столбови, црна фолија1) (во зависност од бојата на каросеријата)
 • Ткаенина црна Network Moonray Black, или жолта Sunbeam Yellow или сина Cityscape Laguna или сина или црна чипка
 • IP вметнати делови/декорации, еднобојни или двобојни
 • Групирани инструменти, со црна основа со висок сјај

Удобност и разновидност

SPORT

Карактеристиките покрај Enjoy вклучуваат:

Елементи за стилизирање

 • 16-инчни алу тркала со дизајн со 4 двојни краци
 • Б-столбови, црна фолија (во зависност од бојата на каросеријата)
 • Ткаенина Lace Black
 • IP вметнати делови/декорации, еднобојни илу двобојни
 • Групирани инструменти, црни рамки со висок сјај
 • Врв на издувна цевка, назад лево, права цевка

Удобност и разновидност

 • Спортско седиште, возач, прилагодливо во 4 насоки, со прилагодлив наслон
 • Електрика на надворешни ретровизори, рачно преклопување, греење
 • Клима со филтер за честички
 • Брусени спортски педали од не’рѓосувачки челик
 • Спортско седиште совозач, прилагодливо во 2 насоки, со прилагодлив наслон
 • Задни седишта, единечно преклопување со неподелена клупа и наслон 40/60

 

COSMO

Карактеристиките покрај Enjoy вклучуваат:

Елементи за стилизирање

 • 15-инчни алу тркала дизајн со 8 краци
 • Б-столбови, црна фолија (во зависност од бојата на конференцијата)
 • Ткаенина опшиена Grafic/Morrocana, црно Black или Embossed Hylse, Atmosphere/Morrocana, црно
 • IP вметнати делови/декорации, двобојни Rhutenium paint & Galvanized (хромирани) или Giacometti Matt Bronze
 • Групирани инструменти, галванизирана сребрена основа
 • Средишна конзола со држачи за чаши напред и назад и гумена подлога во средишната конзола
 • Плочки на праговите на преднитре врати со испишано OPEL

Удобност и разновидност

 • Управувач со 3 краци со сребрени детали, далечински контроли за системот за инфозабава, контроли за темпомат и ограничувач на брзината, рачна сопирачка и менувач.
 • Електрика на надворешни ретровизори, електрично прилагодување, рачно склопување, ретровизори со греење заедно со основа во боја на каросеријата
 • Седиште на возачот, прилагодливо во 4 насоки, со прилагодлив наслон
 • Седиште на совозачот, прилагодливо во 2 насоки, со прилагодлив наслон
 • Климатизација со филтер за честички
 • Средишна конзола со држачи за чаши напред и назад и гумена подлога во средишната конзола
 • Прегради на предните седишта, назад
 • Задни седишта, единечно преклопување со задна клупа без поделба и заден наслон со поделба 40/60

Активна и пасивна безбедност

 • Биксенонски предни светла вклучувајќи аголно светло, со LED дневни светла
opel_corsa_innovation_city_mode_1024x440_co17_e05_030_ons(2)
opel_corsa_exterior3_1024x440_co165_e04_032(2)
opel_corsa_drive_driving_pleasure_1024x440_co17_e05_021(2)
opel_corsa_5door_360view_screen_1024x440
opel_corsa_connectivity_intellilink_1024x440_co165_i02_050(2)
opel_corsa_drive_engine_1024x440_co165_i02_048(2)

Закажете тест возење со вашето омилено возило од гамата на Opel или Isuzu

Сакате да направите тест возење со возилата од палетата на Opel Isuzu? Пополнете ја контакт формата, пратете го Вашето барање, нашите продажни консултанти ќе ве побараат во најкраток можен рок. Секако, можете да се јавите и на нашиот телефонски број – 02 3103 130

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Надворешни димензии

Растојание помеѓу осовините 2510
Целосна должина 4021
Висина на празно возило(mm) 1485
Ширина со отворени/склопени ретровизори (mm) 1944/1775
Најмал круг на вртење на возило(ѕид до ѕид/ивица до ивица) (m 11,0/10,6
Надворешни димензии

Внатрешни димензии

Багажен простор/волумен на багажен простор ECIE-measure method) (I) 285 – 1120
Тежина&товар 5-врати
Тежина на возило 1163-1237
Капацитет на резервоар 45
Максимална сила на влечење,сопирање (12% градиент)/без сопирање (kg) 540-580/700-1200
Вкупно дозволена тежина (kg) 1605-1665

Дизајн

БОИ
БОИ

МЕШАЈТЕ И КОМБИНИРАЈТЕ!

Надградете ја со спортски седишта, кожен управувач и специјалните 16-инчни или 17-инчни алу тркала. Изберете ги вашите комбинации на бои и одвнатре и однадвор. За уште поголема персонализација, проверете ги специјалните пакети.

ТЕХНОЛОГИЈА НА СВЕТЛАТА
ТЕХНОЛОГИЈА НА СВЕТЛАТА

ТЕХНОЛОГИЈА НА СВЕТЛАТА.

Вклучете ги биксенонските предни светла за извонредна ноќна видливост. Интегрираните аголни светла ви помагаат во маневрирањето. Со препознатливите дневни светла LED на Opel дефинитивно ќе бидете видени.

ТРКАЛА
ТРКАЛА

ВООДУШЕВУВАЧКИ ТРКАЛА.

Тркалата кажуваат многу за вас. Брилијантните дизајни на 15 до 17-инчните тркала ги отсликуваат вашите индивидуални моменти и ја намалуваат тежината при отскокнувањето за подобро чувство при возењето.

Иновации

ПАКЕТ ЗА ВИДЛИВОСТ И СВЕТЛА
ПАКЕТ ЗА ВИДЛИВОСТ И СВЕТЛА

ПАКЕТ ЗА ВИДЛИВОСТ И СВЕТЛА

За порелаксирано возење, Corsa реагира на времето и условите на осветленост со опционалниот пакет Sight & Light.

ГРАДСКИ РЕЖИМ
ГРАДСКИ РЕЖИМ

САМО ПОЛЕКА.

Електриката на управувачот во зависност од брзината ја зголемува прецизноста и заштедува гориво. Употребете го копчето City Mode за да ја зголемите помоша при паркирање или маневрирање при мали брзини.

OPEL EYE
OPEL EYE

ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ.

Премиум системот Opel Eye е еден од најбезбедните и најнапредните системи за помош што до сега е направен за автомобили. Така што не грижете се за ништо.

Галерија
opel_corsa_innovation_city_mode_1024x440_co17_e05_030_ons(2)
co17_e03_027(2)
opel_corsa_5door_360view_screen_1024x440 (1)
opel_corsa_1024x440_copi15_t01_528_apa_final(3)
opel_corsa_connectivity_intellilink_1024x440_co165_i02_050(2)
opel_corsa_design_color_edition_2_1024x440_co17_e06_031_ons(2)
opel_corsa_design_exterior_1024x440_co17_e03_016
opel_corsa_drive_driving_pleasure_1024x440_co17_e05_021(2)
opel_corsa_drive_engine_1024x440_co165_i02_048(2)
opel_corsa_driving1_1024x440_co1525_mo1_098(2)
opel_corsa_exterior3_1024x440_co165_e04_032(2)
opel_corsa_innovations2_1024x440_co1525_i01_017_rgb(2)
opel_corsa_opel_eye_1024x440_2_co1575_i02_091(2)
opel_design_interior_1024x440_co17_i04_044_ons(2)
барајте
информации
превземете
брошура
превземете
ценовник